Paardencoaching individueel

Stap 1 Telefonische intake

Als je contact met ons opneemt, dan plannen we een telefonische intake (gratis). Hierin bespreken we jouw situatie. En nemen we door wat de mogelijke hulpvraag is. En wat wij daarin voor jou kunnen betekenen. Daarna maken we een afspraak om kennis te maken op onze boerderij.

Stap 2 Kennismakingsgesprek

In het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en gaan we dieper op je hulpvraag in. We leggen uit wat paardencoaching betekent en je maakt kennis met Vie & co de kudde. Samen bepalen we de insteek van de coaching en het doel dat we willen behalen.

Stap 3 Coachtraject

In de coach sessies gaan we aan de slag met de paarden. We coachen oplossing gericht en gebruik werkvormen gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie, Rationeel Emotieve Therapie en Equine Coaching. We zetten de paarden in bij elke sessie.

Tevens maken we gebruik van ontspanningsoefeningen om de prikkels te leren reduceren. En oefeningen om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen, zelf controle te krijgen over je gedachten en en je te leren uiten. Je perfectionisme of faalangst te kunnen gaan loslaten of om te gaan met stress, angst, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid.

Coaching gaat uit van de krachten en kwaliteiten die er al in jou zitten. De coach laat je die uit jezelf halen onder begeleiding van de paarden en met behulp van allerlei coachtechnieken. En daarbij worden er nieuwe vaardigheden, gedachten en gedrag aangeleerd.
Een coaching traject bestaat gemiddeld uit 5-10 sessies. In de eerste paar sessies onderzoeken we dieper naar oorzaken om daarna te kijken naar oplossingen en vaardigheden die daarvoor nodig zijn.