Kindercoaching

Hoe kan jouw kind geholpen worden?

Coaching helpt kinderen om met hun talenten en kwaliteiten oplossingen te vinden voor de dingen waar ze mee worstelen. Hun denken, doen en voelen inzichtelijk te krijgen. Gedrag te kunnen veranderen.

Vie & co begeleidt kinderen van 4 t/m 15 jaar die niet lekker in hun vel zitten, boos of angstig zijn. Kinderen die veel piekeren of een vol hoofd hebben, perfectionistisch of (faal)angstig zijn, of zich anders voelen.  Kinderen die last hebben van prikkels. Of kinderen die het liefst elke minuut van de dag achter een beeldscherm zitten. Kinderen die te maken hebben met meidenvenijn of pesten. We zijn tevens gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Verder kun je bij ons terecht voor training en begeleiding in en ontwikkeling van  groei-mindset, executieve functies en weerbaarheid.

Waarom zou je begeleiding zoeken?

Een goede emotionele en sociale balans thuis en op school helpt in de schoolprestaties (cognitieve ontwikkeling) en in de sociale emotionele ontwikkeling. Als coaches en moeders begrijpen wij hoe belangrijk het is dat jouw kind zich fijn voelt. Ook uit eigen ervaring weten wij dat hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, hoe mooi ook, een uitdaging kan zijn zowel thuis als op school. Boosheid thuis is meestal geen vreemde bij kinderen om aan te geven dat ze zich niet fijn voelen. Kinderen accepteren alleen niet altijd hulp van hun eigen ouders. Een coach kan jouw kind dan laagdrempelig helpen en begeleiden.

Wij coachen spelend, creatief en dichtbij de natuur. We gebruiken coachmaterialen, spellen, creatieve materialen en speelgoed. En als je wilt kun je kiezen om met paarden bezig te zijn in de coaching. Zonder paarden kan ook. We coachen oplossingsgericht en gebruiken methodieken uit de cognitieve gedragstherapie, rationele emotieve therapie , acceptance en commitment therapie en systemisch coachen.