Individuele begeleiding

Ben je op zoek naar individuele begeleiding in een natuurlijke omgeving met paarden?

Bij ons kun je als volwassene 1 op 1 met een Toegepast Psycholoog aan de slag met activiteiten die passen en aansluiten bij je behoeften. Er wordt een zorgplan opgesteld om te bepalen wat je wilt en kunt gaan doen bij ons. We zoeken naar mogelijkheden voor je en stellen doelen samen met laagdrempelige activiteiten met paarden. Het is voor ons belangrijk dat we aansluiten bij de behandelingen die je mogelijk al volgt. Door onderling overleg door onze Toegepast Psycholoog met jouw behandelaar en afstemming op jouw behandelplan willen we maatwerk bieden die jou laat stralen en je helpt je doelen te bereiken.

Hoe doen we dat? Animal Assisted…of te wel Vie en de kudde!

Samen met de paarden en met jou. De paarden spiegelen je innerlijke emoties, je innerlijke gedachten. Ze helpen bij het verwerken door geen oordeel over je te vellen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat paarden niet alleen zorgen voor verwerking maar ook voor de stimulatie van de hersenen en het omgaan met prikkels, hyperactiviteit, impulsiviteit en stress. Klachten kunnen gereduceerd worden door de ontspanning, rust en beweging die het paard je biedt. De begeleider is bij je en samen zet je stappen waar je wat mee kunt in het dagelijkse leven.

Voor wie bieden we individuele begeleiding? Volwassenen via PGB of WMO met:
*psychiatrische, psychische (sociale) of gedragsproblematiek.
*beperkingen m.b.t. zelfredzaamheid, zelfregie, psychisch (cognitief functioneren)
*Autisme spectrum stoornis
*Niet Aangeboren Hersenafwijking
*Licht verstandelijk beperking
*Vroege fase van dementie

Wat levert individuele begeleiding je op?
*
Buiten werken en actief blijven *Structuur met dagelijks programma *Zinvolle dag *Zelfregie en zelfredzaamheid *Ontspanning met paarden *Voldoening *Eigenwaarde *Sociale integratie